Ingen behandling …

Nu böjar far bli otålig när ingenting händer. Samtidigt som han oroar sig för hur det går för dom där hemma.  Medan mor förtränger tankarna, genom att sysselsätta sig så gott det går.Värst är det att få pengar att räcka till. Nog klarar hon sig, men vill ju så gärna skicka pengar till far.   Vill också kunna köpa frimärken, så hon får skriva och skicka brev. Kanske få pengar över för att kunna få åka  och hälsa på och själv se hur han mår.  Det har varit långt mellan breven.  Pengar  behövs  också till mat och till lån på nystugan.

 

Brev nr 5       Österåsen     onsdag den 10.     1946

Kära Ada !

Tack för alla brev. jag ska skriva igen. Jag ser att ni mår bra. Hoppas att det är säkert? Om ni har det ni äter, så ät mycket ! Och akta er för att frysa.  För tänk om någon av er också skulle bli sjuk, va hemskt. Var försiktig, detta är mitt rena allvarsord !        Du Hans gräv inte i isvatten, gå  inte blöt om fötterna . Jag riktar maningen till Hans som är ung, och kanske går i mina dumma spår, jag menar leker med isfiske  o.s.v ..  Mamma hoppas jag är försiktig med sig själv och Jan – Ola. Ni förstår att nu har jag sett så mycket elände.

Jag mår fortfarande bra, ingen feber. Men jag har ingen behandling alls  än. Kanske de  tänker se om det självläker. Jag börjar trivas bättre och bättre här. och bra med mat och jag äter bra.

Jag har börjat tänka på att alldeles  försöka avkoppla tankarna och vara så lugn som möjligt. Nån permis tror jag inte är värt att tänka på. För det första så finns inga pengar, och för det andra så tänker jag på, om de börjar med  gas, kanske inte jag får permis. Vi skriver ju och har förbindelse så gott vi kan. Som sakt blir det ingen  vändning hädanefter till det sämre, så mår jag mycket bra. Kaffe får jag.

Torsdag-           Jag har nyss fått brev från er med pengar.  Tack ska ni ha, men inte skulle ni skicka så mycket, Doktorn har nyss gått rond, och i dag ska de lägga gas på högra lungan .Det lär vara mycket enkelt , de bedövar. Men troligen måste jag ligga en tid. Nu känner jag mig pigg. Alla brev tror jag att jag fått från Sundsvall. Sänd alla mina ransoneringskort, dom har begärt dom omgående, Ja tack för allt, jag måste sluta nu, jag skriver om nå dagar om jag får röra mig för gasen. Jag tror nog det.

Hälsning  Johan.                                  Har även fått brev från Anna – Greta .

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.