Högsommar – värme…

Vi är nu mitt i  månaden juli. Högsommar värmen gör oss barn glada och bekymmerslösa. Visst ser vi att mor är ledsen och trött ibland.  Förstår ändå inte riktigt hur hon plågas av svåra tankar ibland. Tankar på framtiden, oron över Far, kommer han att klara av sin sjukdom. Eller kommer lungsoten att ta honom ifrån henne ?             Lungsoten som tagit hans far och syskon ….

Brev nr :17.

Söndag kl.  4.     Till min kära gumma !

Hjärtligt tack för brevet. men jag ser att du mår inte bra. Och va besvärligt att du är orolig, men ta det lugnt min lilla vän så känner du dig genast starkare.             Jag vet och förstår att du behöver min tröst, för det gör jag även.   Jag tänkte dröja med permis tills om 14 dar, men får jag permis nu på onsdag åker jag hem till dig och barnen.                               jag har fått 10 dagar på gasen, så på onsdag ska jag ha gas. Å får jag då permis, kommer jag på kvällen, hoppas det.

Det är söndag i dag, vi har haft förvisning av en trollkonstnär, musik, och en som gjorde ”vigder”. men jag hade inge roligt av det. Mina tankar var ju som du förstår hos dig.  Jag hade nyss fått ditt brev.         Likt var det förra söndan.  Då hade alla uppegångare utflykt till Näsåker å Nämforsen.  Men jag kände inge roligt av att resa, så jag var kvar här, endast hem vill jag resa. Va hemskt fint väder vi haft ett tag, nu blir det väl regn om jag kommer, men det gör ingenting, huvudsaken jag får permis och får komma hem ett  tag.      Ja nu är det liggtur så jag slutar för idag kl. är 4.40.   Hälsa Hans och tacka för brevet, jag hinner nog inte skriva till honom om jag kommer på onsdagkväll.

Goddag igen !      Nu har vi måndag kl 3.

jag mår bra, men längtar hem, hoppas jag får permis. Undra hur du mår ?  Du har nog kanske lite temp än , men hoppas  du blir kry igen.     Nu tycks det börja regna igen, men det är åskskurar så kanske det blir inte så falit.

Men  spöregnar det oavbrutet då slapp nog inte jag  härifrån kanske. Ja vi får se hur det går.                                                                                                                    Hälsa alla hemma,     och de käraste hälsningar till min lilla snälla käring.

av Johan

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *