Bekymmer —

Jag tänker ofta på Mor och undrar hur hon har det. Om hon är ledsen nu när hon är ensam. Vem metar fisk till minken,  och hjälper till hemma,nu när vi är här på skolhemmet ?   Hoppas Far snart får åka hem.

Brev nr :20             Söndagkväll                                 kl. 9.

Snälla gubben min !

Tack för brevet ! Jag ska skriva nå rader och skicka med Hans i morron.     Ja igår hade vi främmande,  storgöbba i Krånge var hit. Det var Sven Edin, Norlen, och Moström, och nu  ska vi få målat och färdigt. De skulle fråga Gustaf Gustafsson, så kanske det blir han, annars blir det väl någon annan. De var hövliga och hördes gå så bra allting. Kaminer skulle köpas, och riktigt skulle det bli.

Ja om du finge komma hem, det skulle då bli roligt, hoppas du får 14 dagar på gasen. jag hoppas inte behöva vara ensam så länge. Nu väntar jag dig för farligt, om denna vecka vore slut    Har du pengar så du tar dig hem ?  Du förstår jag är alldeles black, annars skulle jag ha skickat dig en slant.

Jag har ingenting hört från mormor, hoppas hon är bättre. Det var besvärligt att hon blev sjuk och inte kan jag fara dit och hjälpa henne heller.   Får jag låna en cykel , tänker jag fara fram en dag den här veckan.   Jag känner mig kry bara orolig  och så längtar jag efter dig, min lilla snälla gubbe.  Tänk när du kommer hem, va roligt.  Det blev så tomt efter barna.  Kommer du ihåg att Jan-Ola fyller 7 år på lördag. Då måste du skicka honom ett kort.  Jag tror jag måste  köpa ett munspel, om det finns, och skicka dit.

Ja Hans tänker åka  halv 7 i morronbitti, så i morronkväll ska det vara tomt  och underligt .  Det är första natten som jag är ensam, sen jag kom till Bysjön.   Hu va ruskigt, men det blir väl inte så länge. Jag ska väl inte vara sämre än de andra heller.    God natt hoppas du får sova.

Hälsningar från din Ada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.