Ev. resdag …

När vi kom hem från skolan, satt Far på skolhemmet och väntade på oss. Han hade varit hem på några dagars permis.  Nu fick vi följa med på byn, gå på konditori och få saft och bulle. Det kändes konstigt , Far var finklädd och på väg till Österåsen igen. Jag frågade, när får du komma hem på riktigt? Det blir nog snart ,svarade han . Ja då blir nog Mor glad, vi får också åka hem snart på bär – pär och skurlov.

Brev nr : 21 .               österåsen  den 8/9  46.

Min lilla snälla Ada !

Jag ska skriva några rader så du får höra hur det låter. Ja inge vatten hade jag, Jag frågade om det blev 14 dagar nu ?     Erikson vill fara hem nu snart , sa han      Jaa sa jag. Vänta  få se sa han, ni har nyss varit hem, ja ni får 10 dar medan ni är här, sa han.  Så var jag på undersökning hos underläkaren, å han sa att allt var bra.  Jag får väl snart åka hem, sa jag ? ja fram i den här månaden sa han .    Nu går jag och tänker på, om jag ska gå in till P:H. och begära resdag, så resdagen är klar när jag får nästa fyllning. Hur tror du ? jag är ju rädd att du har det för långsamt å svårt så du blir sjuk. Du äter väl ingenting å kanske går och fryser i bärskog.

Jag var i sällskap med Elvy, hon reste ner nu. Annagreta och Jan-Ola mötte jag också. Jag tyckte Jan-Ola syntes inge vidare frisk, fast han sa  att han var kry. Signe ljög att dom hade vaccinerat sig, dom hade aldrig varit dit heller. Jag mötte  Tant Judith så jag sa ifrån att dom fick absolut inte vaccinera sig, nu då de har öppna sår på benen. Å det höll hon med på att det kunde ju bli farligt.   Ja nu har jag just inge mer att  skriva om, så jag slutar.     Hoppas så innerligt att du får vara frisk min egen snälla Ada.

De käraste hälsningar från din gubbe.

Säg till Hans att han klär sig.  Jag mötte honom på byn, han hade ju bara skjortan. Säg att han tar på sig blus eller tröja , när han går ärenden på byn.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.