Sista brevet …

Far är rådvill över hur han ska göra. Ska han våga begära resdag. År han så pigg att han kan vara hemma nu och resa in bara för att ta gas …

Brev nr :22.                           9 sept       1946

Min lilla älskade gubbe.

Tack för ditt brev, ser att du inte fick 14 dagar på gasen. Du undrar vad du ska göra, om du ska begära resdag ? ja tror du inte det, du känner väl vad som är bäst.  Tycker du att du mår bättre hemma, men känns du kunna vara över en fyllning till, så nog torde det gå. För inte för att jag lider, nu blir det ju bärplockning, så nu borde det gå bättre, och så kommer ju barna hem. kommer du till lörda, så kan ju inte jag fara ner, men kanske om 10 dagar till, då kanske jag kan komma. Då har väl Adolf fått igen bilen, men du ska göra som du känner  är bäst.  Jag blir väl borta i skogen nu ett tag så då måste du vara ensam hemma, men nog skulle det vara roligt om du hade kaffepannan varm då jag kom hem. Nu till veckan har jag posten, så då måste jag till Östansjö 3 dagar.  Jag började plocka bär om torsdag. Har plockat 55 kg. så bara det blir en krona så, de betalar 65 öre nu säger dom.

Ja igår for de ju på älgjakt , hoppas de blir utan, men de har ett fint väder.  Ja inte har vi hört någon som vill köpa minken, vi torde nog få vänta. Jag är så rådlös för dessa djur.  Jag undrar hur du mår just nu, och vad du tänker på. Förra söndan var du hemma, och jag tycker det känns som en månad sen du for. Undrar om du får sova nånting?   Ja nog är det roligt att vara i lag, minns du på botten? Men vill du vara ut tiden, jag menar tills de ger dig resdag, så nog får du,  det  blir  väl  inte så länge.    I morrn ska jag plocka 20 kilo, det finns så mycke  bär på Klimbärsmyra.  Men jag går och tänker på allt möjligt. jag var rent rädd att öppna ditt brev, jag hade inbillat mig att du blivit sämre, så jag blev så glad att ingenting hade hänt.      Hans har gått i skogen idag, men ingenting fått. I kväll kom Axel Danielsson från Gärdselet hit. Det har ingen varit hit sen tisdag, och tills i gårkväll, då var Sverres hit. Men idag har det varit hit några stycken, Signe V m.fl.  jag trodde jag skulle kunna skicka dig en 10.a, men det går inte, jag är för dålig att hantera pengar.

Kära hälsningar från din kära Ada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.